Pratik bir hamur işi tarifi vermek istiyorum sizlere. Uğraştırıcı görünsede tek tek poğaça yapmaktan daha basit geliyor bana. Bu tariften 3 tepsi poğaça çıkıyor. Çokda bereketli yani. Denemenizde fayda var :)
Malzemeler:
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı ılık su
● 1 kutu schlagsahne
● 1 yaş maya
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● 2 yumurta
● bir tutam şeker, tuz
● 1 kilo civarinda un (hamurun kıvamına göre ayarlıyabilirsiniz, hamur çok sulu olmayacak)
● 1 su bardağı ılık su
● 1 kutu schlagsahne
● 1 yaş maya
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● 2 yumurta
● bir tutam şeker, tuz
● 1 kilo civarinda un (hamurun kıvamına göre ayarlıyabilirsiniz, hamur çok sulu olmayacak)
● içi için: 2 kalıp beyaz peynir, bir tutam maydanoz
● hamura sürmek için 3-4 kaşık eritilmiş tereyağ (dilerseniz birazda sıvıyağ katabilirsiniz)
● üzeri için: 3 yumurtanın sarısı, süt, sıvıyağ
● hamura sürmek için 3-4 kaşık eritilmiş tereyağ (dilerseniz birazda sıvıyağ katabilirsiniz)
● üzeri için: 3 yumurtanın sarısı, süt, sıvıyağ
Yapılışı:
1. Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın. Bu sırada peyniri rendeleyip içine maydanozları ince ince doğrayıp karıştırın.
2. Hamur mayalandıktan sonra 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açıp büyütün. Açtığınız hamurun üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağını döküp fırçayla heryerini yağlayın. Daha sonra hazırladığınız peyniri hamurun üzerine serpiştirin. Hamurun bir ucundan başlayarak yuvarlayarak rulo yapın.
3. Hazırladığınız ruloyu ikişer parmak kalınlığında kesip yan yatırarak tepsiye dizin. Elinizle katlarını açarak gül görünümü verin. Üzerlerine yumurta sarısı harcını sürüp susam yada çörek otu serpin. 180'lik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2. Hamur mayalandıktan sonra 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar açıp büyütün. Açtığınız hamurun üzerine 2-3 kaşık eritilmiş tereyağını döküp fırçayla heryerini yağlayın. Daha sonra hazırladığınız peyniri hamurun üzerine serpiştirin. Hamurun bir ucundan başlayarak yuvarlayarak rulo yapın.
3. Hazırladığınız ruloyu ikişer parmak kalınlığında kesip yan yatırarak tepsiye dizin. Elinizle katlarını açarak gül görünümü verin. Üzerlerine yumurta sarısı harcını sürüp susam yada çörek otu serpin. 180'lik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder