Berkamendeki arkadaşımdan aldığım tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Yapımı basit ve lezzetli bir tatlı. Kaymaklı tatlı kıvamında. Tavsiye ederim ;
Malzemeler:
● 5 yumurta
● 1 su bardağından biraz eksik şeker
● 1,5 su bardağı un
● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu
● 1 su bardağından biraz eksik şeker
● 1,5 su bardağı un
● 1 paket vanilya
● 1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
● 2 su bardağı su
● 2 su bardağı şeker
● birkaç limon damlası
● 2 su bardağı şeker
● birkaç limon damlası
Kreması:
● 2 kutu schlagsahne
● 2 paket sahnesteif
● 2 kutu Schmand
● 2 paket sahnesteif
● 2 kutu Schmand
Yapılışı:
1. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle birkaç dakika çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek karıştırın ve dikdörtgen borcama dökün. Onceden ısıtılmış 180' C lik fırında 20-25 dakika pişirin.
2. Keki pişirip soğumaya bırakın bu arada kreması için sahne ile sahnesteif'ı çırpın. Sonrada schmadları koyup karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Parçalardan birini borcama tekrar koyup üzerine kremanın tamamını sürün. Kekin diğer yarısınıda üzerine kapatın.
3. Su ve şekeri 10-15 dakika kaynatıp en son birkaç damla limon sıkıp şerbeti ılıyana kadar bekletin.
4. Şerbet ılıyınca hazırladığınız kekin üzerine dökün ve en az 5-6 saat buzdolabında soğutun.
Afiyet olsun...
2. Keki pişirip soğumaya bırakın bu arada kreması için sahne ile sahnesteif'ı çırpın. Sonrada schmadları koyup karıştırın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Parçalardan birini borcama tekrar koyup üzerine kremanın tamamını sürün. Kekin diğer yarısınıda üzerine kapatın.
3. Su ve şekeri 10-15 dakika kaynatıp en son birkaç damla limon sıkıp şerbeti ılıyana kadar bekletin.
4. Şerbet ılıyınca hazırladığınız kekin üzerine dökün ve en az 5-6 saat buzdolabında soğutun.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder