16 Şubat 2014 Pazar

Waffellı Meyveli pasta


Kendi uydurmam olan bir pastayı paylaşıcam bugün sizlerle ;) Bu pastanın kreması aslında bir tiramisu kreması. (Onuda daha sonra paylaşırım sizlerle.) Ben bu kremanın tadına bayıldığım için birde bu şekilde yapıyorum. Mükemmel oluyor. Arasında Waffel olduğunu kimse anlamıyor,  herkes kek olduğunu sanıyor... Şiddetle tavsiye ederim ;)

Malzemeler:

Kreması:

● 1 litre süt
● 1 su bardağı şeker
● 4 yemek kaşığı nişasta
● 4 yemek kaşığı un
● 3 yumurta sarısı

Diğer malzemeler:

● 500 gram Mascarpone
● 2 paket Waffel
● 500 gr Rote Grütze

Yapılışı:

1. Tencereye muhallebi malzemelerinin hepsini koyup çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Göz göz olduktan sonra altını kapatıp soyumaya bırakın. 10-15 dakika soğutun. Bu arada üzeri kurumaması için ara ara çırpma teli ile karıştırın.
2. Muhallebi soğudukdan sonra içine 500 gram Mascarpone peynirini katıp mikserle birkac dakika çırpın.
3. Dikdörtgen borcama bir paket  waffelı dizin. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını döküp yayın. Daha sonra diğer paket waffelıda kremanın üzeri tamamen kapanacak şekilde dizip kalan kremanın hepsini üzerini döküp kaşıkla yayın. En son bir kutu Rote Grütze yi karıştırıp kremanın üzerine yayın.  Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapın. (aksamdan hazırlanırsa daha iyi olur )
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder