16 Aralık 2013 Pazartesi

Auflauf




Merhaba arkadaşlar. Bu sıralar bloğuma çok fazla vakit ayıramadığım bir gerçek.  Bu yüzden de yayınlanmayı bekleyen birsürü tarifim ve resimlerim var. Onlardan biriyle başlayalım paylasimlariniza.
Sebzelerin en güzel şekilde bir araya gelişidir: Auflauf. Et ve tavuk yemeklerinin yaninda sunulabilecek bir garnitür. Yapımı da cok basit. Haşlanmış sebzelerin kaşar peyniri ile fırınlarmış hali. Üzerine ben bazen Beşamel sosda yapıyorum. Ama bu hali daha pratik tabi :) sizde deniyin ;)

Malzemeler:

● 7-8 tane patates
● 4-5 tane havuç
● 1 Brokoli
● 1 karnıbahar
● 2 kutu schlagsahne
● üzeri için kaşar peyniri

Yapılışı:

1.  Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Büyükçe bir tencerede su kaynatıp tuzunu ekleyin, önce havucları sonra patatesleri koyup haşlayın.
2. Karnabahar ve brokolinin yapraklarını temizleyip dallarını ayırın, bol suda yıkayıp başka bir tencerede kaynayan suya tuzunu ekleyin, önce karnabaharları üzerinede brokolileri koyup haşlayın. (Sebzelerin çok fazla yumuşamamasına dikkat edin)
3. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve dikdörtgen borcamın altına sırasıyla patatesleri,  karnabaharı brokoliyi dizin. Üstüne havuçları serpiştirin. Rendelenmiş kaşar peynirinide sebzelerin üzeri kapanacak şekilde yayın. İki kutu sahneyi tepsinin her tarafına gelecek şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 190'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder