Yemeklerinizin yada böreklerinizin yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz soğuk meze tarifi. Ben özellikle sarmalanın yanında yemeyi çok seviyorum. Ama etin, tavuğun yanınada çok yakışıyor... isteyenler yoğurduna birazda mayonez kalabilirler. Öyle de güzel oluyor.
Malzemeler:
● 7-8 adet havuç
● 1 kiloya yakın yoğurt
● 3-4 diş sarımsak
● yarım çay bardağı sıvıyağ
● bir tutam dereotu
● 1 kiloya yakın yoğurt
● 3-4 diş sarımsak
● yarım çay bardağı sıvıyağ
● bir tutam dereotu
Yapılışı:
1. Havuçların kabuklarını soyup rendenin büyük gözüyle rendeleyin.
2. Sıvıyağı genişce bir tavaya alıp kızdırın ve havucları içine atıp birkaç dakika havuçlar solana kadar kavurun. Tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
3. Yoğurdun içine sarımsakları soyup rendeleyin. İnce kıyılmış dereotunuda ekleyip karıştırın. Havuçları yoğurtla birleştirip karıştırın. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
2. Sıvıyağı genişce bir tavaya alıp kızdırın ve havucları içine atıp birkaç dakika havuçlar solana kadar kavurun. Tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
3. Yoğurdun içine sarımsakları soyup rendeleyin. İnce kıyılmış dereotunuda ekleyip karıştırın. Havuçları yoğurtla birleştirip karıştırın. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder