16 Aralık 2013 Pazartesi

Yufka Rulo Böreği


Çok güzel bir tarifle başlıyorum güne. Pratik vede çok lezzetli. Yumuşacık bir börek tarifi. Malumunuz Almanyada taze yufka bulamıyoruz, paketdeki yufkalarda ya parçalaniyor yada istenen yumuşaklıkda olmuyor. Ama bu tarifle Türkiyedeki yaş yufkaları aramıycaksınız.

Malzemeler :

● 3 yufka (500 gramlık paket yufka)
● 5-6 tane patates
● 1 kalıp beyaz peynir
● Maydanoz
● 1 havuç
● isteğe bağlı olarak taze soğan
● 3 yumurta, (birinin sarısı üzerine sürülecek)
● 2 buçuk su bardağı süt  (Türkiye'deki yaş yufkalardan kullanacaksanız sütü 1 bardak koymanız yeterli olur.)
● 200  margarin

Üzerine sürmek için:
● 1 yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:

1. Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. Beyaz peyniri ve havucuda patateslerin üzerine rendeleyin. Maydanozu ve taze soğanı ince ince doğrayın.
2. Margarini eritin, süt, yumurta ile karıştırıp iyice çırpın. Malzemelerin hepsini karıştırıp bulamaç kıvamında bir karışım elde edin
3. İlk yufkayı tezgaha serin her yerine karışımdan sürün. Üzerine ikinci kat yufkayı serip tekrar karışımdan sürün. 3. Kat yufkayıda serip kalan karışımıda sürün ve kenarından başlayarak 3 kat yufkayı rulo şeklinde sarın. Birkaç saat buzdolabında bekletin. Bir gece öncedende hazırlayıp dolapda bekletebilirsiniz.
4. Pisireceginiz zaman dolapdan çıkartın ve 2 cm. kalınlığında dilimleyin ve tepsiye
yatık şekilde dizin. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvıyağını karıştırıp sürün ve 180'C lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder