Yumusacık bir poğaça tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Biz çok beğendik, umarım sizde beğenirsiniz ;)
Malzemeler:
● 1 su bardağı ılık süt
● 1 su bardağı ılık su
● 1 paket kuru maya
● 150 gram eritilmiş tereyağ
● 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
● 1 kaşık şeker
● 1 kiloya yakın un
● tuz
● 1 su bardağı ılık su
● 1 paket kuru maya
● 150 gram eritilmiş tereyağ
● 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
● 1 kaşık şeker
● 1 kiloya yakın un
● tuz
Yapılışı:
1. Hamur kabına maya, şeker süt ve ılık suyu koyup karıştırın. Tuz, 1 yumurta ve 1 yumurta akını ve eritilmiş tereyağı ekleyip biraz daha karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru toplayıp üzerini kapatın ve 45 dk. kadar dinlendirin
2 . Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açın. Ortasına peynir koyup üst kısmı toparlayarak büzüştürün ve elinizde hafifçe yuvarlayın.
3. Büzüştürdüğünüz kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 15-20 dk. daha dinlendirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısının içine bir çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Poğaçaların üzerine bu karışımdan sürün,190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
2 . Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde açın. Ortasına peynir koyup üst kısmı toparlayarak büzüştürün ve elinizde hafifçe yuvarlayın.
3. Büzüştürdüğünüz kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin, 15-20 dk. daha dinlendirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısının içine bir çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın. Poğaçaların üzerine bu karışımdan sürün,190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder