Geçenlerde resmini ekleyipde tarifini yazamadığım ıslak kekin yapılışı:
Malzemeler:
● 4 yumurta
● 1 buçuk su bardağı şeker
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı sıvıyağ
● 1 kabartma tozu
● 1 vanilya
● 3 yemek kaşığı kakao
● 100 gram çekilmiş fındık yada ceviz
● un
● 1 buçuk su bardağı şeker
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı sıvıyağ
● 1 kabartma tozu
● 1 vanilya
● 3 yemek kaşığı kakao
● 100 gram çekilmiş fındık yada ceviz
● un
Yapılışı:
1. Şeker, yumurta ve vanilyayi 1-2 dakika çırpın. Daha sonra sütü, sıvıyağı ve kakaoyuda ekleyip biraz daha çırpın.(ben birazda limon kabuğu rendesi kattım) Bu aşamada unu katmadan önce elde ettiğiniz hamurdan 1 su bardağı kenara ayırın. Ve geri kalana unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin ve düşük ayarda çok az karıştırın. Fındığıda ekledikden sonra dikdörtgen borcama dökün. 180'C lik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
2. Kekimiz pistikten hemen sonra kenara ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine yayın ve içine çekmesi için 5 dakika daha fırında tutun. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
2. Kekimiz pistikten hemen sonra kenara ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üzerine yayın ve içine çekmesi için 5 dakika daha fırında tutun. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder