Merhaba arkadaşlar...
Bu sıralar doğum günü pastalarından paylaşım yapmaya fırsat bulamıyorum ;) Tatlı telaşlar bunlar aslında... Arkadaşım Gülayla birlikte, dostlarımızın güzel günlerini, kişiye özel pastalarla renklendiriyoruz. Bazılari "bunlarla uğraşılırmı" deselerde, biz yaparken çok keyif alıyoruz. Yaptığımız iki pastanın fotoğraflarını paylaşmak istiyorum sizlerle... İlki Hilâl için hazırladığımız Cannel pastası:
Bu sıralar doğum günü pastalarından paylaşım yapmaya fırsat bulamıyorum ;) Tatlı telaşlar bunlar aslında... Arkadaşım Gülayla birlikte, dostlarımızın güzel günlerini, kişiye özel pastalarla renklendiriyoruz. Bazılari "bunlarla uğraşılırmı" deselerde, biz yaparken çok keyif alıyoruz. Yaptığımız iki pastanın fotoğraflarını paylaşmak istiyorum sizlerle... İlki Hilâl için hazırladığımız Cannel pastası:
Diğeri ise Hümeyra için yaptığımız Minni Cooper pastası:
Şimdide sizlere ev yapımı pizza tarifini vermek istiyorum. Ton balıklı dedim ama aslında pizzayı istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Üzerine salam, sucuk, sosis, biber, zeytin, brokoli, soğan... aklınıza ne gelise, canınız nasıl isterse, yada evde hangi malzemeleriniz varsa onu katabilirsiniz :) ben genelde evdekilerin isteği doğrultusunda ton balıklı yapıyorum. Ama çeşit olması açısından misafirlerim için bir tepside biberli yapıyorum. İşte tarifimiz:
Malzemeler:
● 2 su bardağı süt
● 1 yumurta
● 1 yaş maya
● yarım su bardağı sıvıyağ
● bir kaşık şeker
● tuz
● aldığı kadar un
● 1 yumurta
● 1 yaş maya
● yarım su bardağı sıvıyağ
● bir kaşık şeker
● tuz
● aldığı kadar un
Üzeri için:
● 200 gram soyulmuş doğranmış domates konservesi yada taze domates
● 250 gram mantar
● 1 soğan
● tuz, kekik
● yarım çay bardağı sıvıyağ
● bur tutam maydanoz
● 250 gram mantar
● 1 soğan
● tuz, kekik
● yarım çay bardağı sıvıyağ
● bur tutam maydanoz
● kaşar peyniri
● iki kutu ton balığı
● 1 büyük boy etli biber
● isteğe göre sucuk, sosis...
● iki kutu ton balığı
● 1 büyük boy etli biber
● isteğe göre sucuk, sosis...
Yapılışı:
1. Ilık sütü ve şekeri yoğurma kabına alıp şekeri eritin. Diğer malzemeleride katıp iyice karıştırın. En son ununu koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. En az yarım saat mayalanmaya bırakın.
2. Bu sırada sıvıyağı genişce bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları ve mantarları, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. En son domatesleri ve maydanozu ekleyip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
3. Hamur mayalandıktan sonra 2 parçaya bölün. Parçaları merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açıp önceden yağladığınız yada kağıt serdiğiniz tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız domatesli karışımı iki tepsiye bölerek, hamurun heryerine gelecek şekilde bolca sürün.
4. Tepsinin birine, 2 kutu ton balığının suyunu sürdürüp, elinizde ufalayarak hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. En üstüne rendelenmiş kaşar peynirini atıp 180'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Diğer tepsiyede küçük doğranmış etli biberi eşit şekilde serpin. Aralarına sucuk yada istediğiniz malzemeyi doğrayarak serpin. En üstüne aynı şekilde kaşar peynirini koyup pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
2. Bu sırada sıvıyağı genişce bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları ve mantarları, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. En son domatesleri ve maydanozu ekleyip bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın.
3. Hamur mayalandıktan sonra 2 parçaya bölün. Parçaları merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde açıp önceden yağladığınız yada kağıt serdiğiniz tepsiye yayın. Üzerine hazırladığınız domatesli karışımı iki tepsiye bölerek, hamurun heryerine gelecek şekilde bolca sürün.
4. Tepsinin birine, 2 kutu ton balığının suyunu sürdürüp, elinizde ufalayarak hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. En üstüne rendelenmiş kaşar peynirini atıp 180'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Diğer tepsiyede küçük doğranmış etli biberi eşit şekilde serpin. Aralarına sucuk yada istediğiniz malzemeyi doğrayarak serpin. En üstüne aynı şekilde kaşar peynirini koyup pişirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder