22 Kasım 2013 Cuma

Kabak Böreği ve Tatlısı


Kayınvalidemin Türkiye'den getirdiği kabuklarla hem tatlısını hemde böreğini yaptık. Ben böreğini tercih ederim ;) çok güzel oluyor. Hafif şekerli yapıyoruz,  içinide bol koyuyoruz harika oluyor...
Biz bu sefer Türkiye'nin  yaş yufkasından yaptık ama hamurunu su ve maya ile kendinizde yoğurup yapabilirsiniz...

Malzemeler:

● 1 kilo rendelenmiş beyaz kabak
● 1-2 su bardağı şeker (nekadar şekerli istediğinize bağlı)
● 1 su bardağı sıvıyağ
● 1 kilo yaş yufka

Üzerine sürmek için:

● 2 yumurta sarısı
● 2 kaşık yoğurt
● 2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı:

1. Kabakları soyup rendeleyin. İçine şekerini, yağını katıp karıştırın.
2. Yufkaların herbirini 4 parçaya bölün ve böldüğünüz herbir parçaya bolca hazırladığınız karışımdan serpin. Yuftayı geçiş kısmından başlayarak uç kısmına kadar yuvarlayın. Daha sonra yapmış olduğunuz rolenin bir ucunu içe sarıp diğer ucuna kadar  dolayıp gül şeklini verip tepsiye dizin.
3. Yumurta sarısı ile hazırladığınız harcı yufkaların üzerine fırça yardımıyla bolca sürün. 180'C lik fırında 30-35 dakika böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...


Kabak Tatlısı

Malzemeler:

● 1 kilo beyaz kabak
● 1-2 su bardağı şeker (nekadar şekerli istediğinize bağlı)

Yapılışı:

1.  Kabakları akşamdan soyup,  küçük dilimler halinde doğrayın, genişce bir tencereye alın ve üzerine yeteri kadar şekeri döküp bu şekilde bir gece bekletin.
2. Ertesi gün ocağın altını açın ve kabaklar sulanıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika kabaklar yumuşayana kadar (kabağın sertliğine göre değişebilir) pişirin.
3. Pişen kabağı içindeki suyuyla beraber bir borcama döküp 180'C lik fırında 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Üzerine çekilmiş fındık yada ceviz dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder