7 Ocak 2014 Salı

Havuçlu Patlıcan Yoğurtlusu

Yine pratik bir tarif daha... Kayınvalidemin meşhur yoğurtlamasıdır bu. İlk gördüğümde havuçla patlıcan yan yana nasıl olur demiştim ama tadına bakınca fikrim değişti :) Gerçekten çok güzel bir lezzet.
Bu tarifi yaparken sebzeleri çok küçük dogramaya özen gösterin. Hem içine yağı çok çekmiyor hemde tadı çok farklı oluyor. Afiyet olsun...

Malzemeler:

● 3 adet patlıcan
● 5 adet havuç
● kızartmalık yağ
● yarım kilo yoğurt
● 2-3 diş sarımsak

Yapılışı:

1. Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük küpler halinde doğrayın. 15 dakika tuzlu suda bekletdikten sonra suyunu iyice süzdürün.
2. Havuçlarında kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayın. Kızartmalık yağı kızdırıp önce havuçları  kızartın. Havlu kağıt serili bir kaba alın. Daha sonra ayno şekilde patlıcanlarda kızartıp kağıdın üzerine alın.
3. Yoğurda sarımsakları ve tuzunu koyup karıştırın. Kızartmış olduğunuz patlıcan ve havuçlarıda karıştırıp soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder