20 Ocak 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Merhaba arkadaşlar. Biraz hamur işlerini, pastaları bir kenara bırakıp sebze yemeklerine önem versek iyi olur. Yoksa bu işin sonu diyetten geçer :)
Evet, pırasa yemeğini paylaşıyorum bugün. Çocukken azıma sürmek şurda dursun, kokusuna bile dayanamadığım, şimdilerde ise çoluk çocuk bir kilosunu gün içinde silip süpürdüğümüz pırasa yemeği :) Annemin usulü ile nerdeyse hiç karıştırmadan pisirdiğim, babamın usulü ile soğutup yediğim pırasa yemeği:

Malzemeler:

● 1 kilo pırasa
● 2 baş soğan
● 2 adet havuç
● yarım çay bardağı pirinç
● zeytinyağı

Yapılışı:

 1.Pırasanın dış yapraklarını soyup küçük küçük doğrayın ve bol suda yıkayıp süzün.
2. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın, tencerede ısınmış olan sıvı yağın içine atıp kavurun. Salçayı ve kabukları soyulup küp küp doğranmış havuçlarıda kavurup pırasaları ekleyin. Üzerine yıkanmış pirincide katın.
3. Pırasaların hizasına gelecek şekilde kaynar suyu ekleyin ve çok karıştırmamaya özen göstererek kısık ateşte pişirin. Ilık şekilde tabağa koydukdan sonra üzerine limon sıkarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder