7 Ocak 2014 Salı

Yaprak Sarma

Malzemeler:

● 2 adet soğan
● 2 diş sarımsak
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● birer kaşık domates ve biber salçası
● 2 su bardağı pirinç
● bir tutam maydanoz
● tuz, karabiber,  toz biber,  nane
● 1 limon

Yapılışı:

1. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın yada rendeleyin. Sıvıyağı tencereye döküp kızdırın ve soğanları koyup kavurun. Sarımsakları, baharatları ve salçayıda ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinci ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. Üzerine 1 buçuk su bardağı kaynar suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin.
2. Üzüm yapraklarının saplarını temizleyip kaynar suda rengi dönene kadar bir kaç dakika haşlayıp kevgir yardımıyla kenara alıp soğutun.
3. Haşlanan yaprakları tezgaha serip üzerine bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup önce yan kanatlarını daha sonra ön kanatlarını katlayıp sıkı sıkı sarın.
4.  Sardığınız  yaprakları genişce bir tencereye sırayla dizin ve  üzerine tuz ekleyin. Sarmaların yarısına gelecek şekilde kaynar su ekleyin. 1 limonu ince ince dilimleyerek en üste dizip üzerini bir tabak kapatın ve kısık ateşte pişirin.
5. Sarmaların suyunu çekmesine yakın üzerinden tabağı ve limanları alıp bolca sıvıyağ gezdirin ve 10 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder