Yine görümcemle beraber yaptığımız Kıymalı-patatesli ve peynirli ay çörekleri :
Malzemeler:
● 2 su bardağı süt
● 1 küp yaş maya
● yarım su bardağı sıvıyağ
● 1 kaşık seker
● 2 yumurta
● un, tuz
● 1 küp yaş maya
● yarım su bardağı sıvıyağ
● 1 kaşık seker
● 2 yumurta
● un, tuz
Kıymalı iç için:
● Yarım kilo kıyma
● 2 soğan
● 1 kaşık biber salcası
● 3 adet haşlanmış patates
● sıvıyağ
● maydanoz, tuz, karabiber
● 2 soğan
● 1 kaşık biber salcası
● 3 adet haşlanmış patates
● sıvıyağ
● maydanoz, tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. En az yarım saat üzeri kapalı şekilde bekletip mayalanmasini sağlayın.
2. Sıvıyağı tencereye alın ve ince doğranmış soğanları koyup kavurun. Kıymayıda koyup kavurmaya devam edin. En son Salçayı, bahartı, ince kıyılmış maydanozu ve tuzunuda ekletip karıştırın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip kıymayla karıştırıp soğumaya bırakın.
3. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Herbirini merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp dörde bölün. Hazırladığınız iç malzemeyi geniş kenarına yayıp kenarlarını içine katlayın ve sarın. Uç kısımlarını içe doğru kıvırıp ay şeklini vererek tepsiye dizin.
4. Tepsiye dizdiginiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp sürün. 180'C lik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
2. Sıvıyağı tencereye alın ve ince doğranmış soğanları koyup kavurun. Kıymayıda koyup kavurmaya devam edin. En son Salçayı, bahartı, ince kıyılmış maydanozu ve tuzunuda ekletip karıştırın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip kıymayla karıştırıp soğumaya bırakın.
3. Hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Herbirini merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açıp dörde bölün. Hazırladığınız iç malzemeyi geniş kenarına yayıp kenarlarını içine katlayın ve sarın. Uç kısımlarını içe doğru kıvırıp ay şeklini vererek tepsiye dizin.
4. Tepsiye dizdiginiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıp sürün. 180'C lik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder