27 Ekim 2013 Pazar

Büryan Pilavı

Çok lezzetli bir pilav tarifi. Etler dağılarak pişiyor, pirinç et suyu ile lezzetli bir pilav oluyor. Yemeği pişirirken fırında pilavın pişip pismiyeceginden şüphe ediyordum. Ama pilavda etlerde cok güzel pişti. Ben eti düdüklü tencerede pişirdim ve tarifi olduğu gibi uyguladım. Sonuç harika...

Malzemeler

● 2 su bardağı pirinç
● 500 gram kuşbaşı (kırmızı et)
● 2 adet soğan
● 2 adet domates
● 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
● 3,5 su bardağı sıcak su
● tuz ve karabiber

Yapılışı :

1. ilk olarak pirinci iyice yıkandıktan sonra, ılık suyla ıslatın.
2. Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış eti atarak yüksek ateşte suyu azalana kadar kavurun.
3. Daha sonra piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun.
4. En son 3,5 su bardağı kaynar suyu, tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte etler pisene kadar yada 25 dakika düdüklü tencerede, pişirin.
5. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, 2 kaşık tereyağı ile tencerede kavurun ve dikdörtgen borcama boşaltın. 6. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın. Üzerini folyo ile kaplayarak yada borcam kapaklı ise kapağını kapatıp 220 °C’lik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 25 dakika üzerini açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder