Bizim evin (özellikle de eşimin) favori pastası ;) İçinde yağ olmadığı için hafif bir tatlı. Tavsiye ederim....
Kek malzemeleri;
● 3 yumurta
● 1 su bardağı toz şeker
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı un
● 1 paket kabartma tozu
● 1 su bardağı ceviz
● 1 su bardağı kuru incir
● 1 su bardağı toz şeker
● 1 su bardağı süt
● 1 su bardağı un
● 1 paket kabartma tozu
● 1 su bardağı ceviz
● 1 su bardağı kuru incir
Şerbeti için :
● 1.5 su bardağı ılık su
● 1 yemek kaşığı Nescafe
● 1 çay bardağı toz şeker
● 1 yemek kaşığı Nescafe
● 1 çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
● 1 litre süt
● 2 yemek kaşığı un
● 2 yemek kaşığı nişasta
● 5 yemek kaşığı şeker
● 2 yemek kaşığı un
● 2 yemek kaşığı nişasta
● 5 yemek kaşığı şeker
● 1 paket krem şanti
● Bolca hindistan cevizi
● Bolca hindistan cevizi
Yapılışı :
1. İncileri 5 dakika ılık suda bekletin. Daha sonra küçük küçük doğrayın. Cevizleri iri kalacak sekilde robottan geçirin
2. Şekerle yumurtayı mikserle 1-2 dakika çırpın. Daha sonra sütü ilave edip biraz daha karıştırın. Unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek hamura ekleyin ve düşük ayarda çok az karıştırıp ceviz ve incileri ekleyin,(kek sulu olacak daha fazla un eklemeyin) dikdörtgen borcama döküp 180'C lik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
3. Suyu, kahve tozunu ve şekeri karıştırıp bi taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
4. Muhallebi malzemeleri bir tenecerede karıştırılıp çırpma teli ile karıştırılarak bir taşım kaynatılıp soğutduktan sonra içine toz krem şanti katılıp karıştırılır.
5. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
6. Kekin üzerine muhallebide döküldükten sonra bolca hindistan cevizi serpin.
7. Buz dolabında yaklaşık 5-6 saat bekletilip servis yapın.
Afiyet olsun...
2. Şekerle yumurtayı mikserle 1-2 dakika çırpın. Daha sonra sütü ilave edip biraz daha karıştırın. Unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek hamura ekleyin ve düşük ayarda çok az karıştırıp ceviz ve incileri ekleyin,(kek sulu olacak daha fazla un eklemeyin) dikdörtgen borcama döküp 180'C lik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
3. Suyu, kahve tozunu ve şekeri karıştırıp bi taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
4. Muhallebi malzemeleri bir tenecerede karıştırılıp çırpma teli ile karıştırılarak bir taşım kaynatılıp soğutduktan sonra içine toz krem şanti katılıp karıştırılır.
5. Kek fırından çıktıktan sonra üzerine ılık şerbet dökülür.
6. Kekin üzerine muhallebide döküldükten sonra bolca hindistan cevizi serpin.
7. Buz dolabında yaklaşık 5-6 saat bekletilip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder