Bu tarifde akşam akşam beni kandırmaya utanmayan komşumdan gelsin :))
Benim güzel arkadaşım akşam saatinde beni arıyor ve...
— Meyreemm, böreğin geldimi bacııım. diyor. Bende "yoo" diyorum "kimse gelmedi, börekmi yollamişdin"... "Yook," diyo..
— Adnan börek istedide bende tavada yapiverdim. Sanada resmini çekip whatsapp'dan yolladım, sayfana koyarsin diye. Gelmedimiii ??..
— Yookk ZEHRA gelmediii. Adnana böreğin kendisi bizede resmi öylemi !!! Öyle olsun bakalım. Alacağın olsun senin...
:))) Ben böreğin kendisini tercih ederdim ama bu akşamlik sizde bende resmi ve tarifiyle yetinecegiz anlaşılan...:(((
Zehara'nın tavada yufka böreği :((
● 2 tane yaş yufka
● 2 su bardağı süt
● 1 yumurta
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● Kızartmak için yağ ( yarı sıvıyağ, yarı tereyağ kullanıyorum)
● 1 kalıp beyaz peynir
● 2 su bardağı süt
● 1 yumurta
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● Kızartmak için yağ ( yarı sıvıyağ, yarı tereyağ kullanıyorum)
● 1 kalıp beyaz peynir
Yapılışı:
1. Tavaya yağı koyun (eğer tereyağ kullanıyorsanız tereyağını eritip ocağı kapatın),
2. Süt, Yumurta, sıvıyağı bir kapta iyice karıştırın. Yufkalarinizi bu karşıma batırıp tavaya yayın. Yufkalar parçalanacaktir, sorun değil parça parça, bir yufkayi tavaya düzün.
3. Arasına beyaz peynir ufalayip diğer yufkayida ayni şekilde süte batırıp peynirin üzerini kapatın.
4. Tavan ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Altı pistikten sonra tavanın kapağına yada büyükçe bir tabağa böreği ters çevirerek alın. Tavaya biraz daha yağ ekledikden sonra böreğin kızarmamış olan kısmınıda pişirin. Komşularıniza ikram etmeyide sakın unutmayın...;)
2. Süt, Yumurta, sıvıyağı bir kapta iyice karıştırın. Yufkalarinizi bu karşıma batırıp tavaya yayın. Yufkalar parçalanacaktir, sorun değil parça parça, bir yufkayi tavaya düzün.
3. Arasına beyaz peynir ufalayip diğer yufkayida ayni şekilde süte batırıp peynirin üzerini kapatın.
4. Tavan ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Altı pistikten sonra tavanın kapağına yada büyükçe bir tabağa böreği ters çevirerek alın. Tavaya biraz daha yağ ekledikden sonra böreğin kızarmamış olan kısmınıda pişirin. Komşularıniza ikram etmeyide sakın unutmayın...;)
Fırında pişen sodalı börek gibi yumuşacık oluyor. Hemde çok pratik.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
ellerinize sağlık Meryem hanım
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil