25 Ekim 2013 Cuma

Limonlu Patates Topları


Günaydın arkadaşlar,
Size dün gözleme için haşladigim patatesler biraz fazla gelince nasıl değerlendirdigimi yazacağım bugün...
Yapılışı çok kolay ve çok lezzetli bir salata çeşiti. Rahmetli annemin altın günlerinde bolca yaptığı, çok begenilen bir tarif bu. Patatesin bu halini başka hicbir yerde yemedim ben. Bakalım siz daha önce biliyormuydunuz...

Malzemeler:

● 7-8 tane patates
● 2 baş soğan
● 1 limonun suyu
● yarım cay bardağı sıvıyağ
● tuz, karabiber,  pul biber

Yapılışı:

1. Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin.
2. Soğanlarında kabuklarını soyup rendeleyin.
3. Rendelenmiş soğanların elinizle sıkarak suyunu çıkartın. Kalan kısmını patatese katın.
4. Diğer malzemeleride katıp yoğurun ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Eğer elinize çok yapışırsa biraz daha yağ ekleyin yada elinizin içini yağlayin.
5. Patates toplarının üzerine birer zeytin batırıp servis yapın. Yada resimdeki gibi çocuklar için değişik şekiller verebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum: