Hemen hemen herkesin damak tadına uyan bir salatadır kısır. Herkes başka başka usullerde yapıyor. Adana usulü, Hatay usulü, Antep usulü... Her yörenin kendine has tarifleri var. Ben Türkiye'deki Ayten ablamın tarifiyle yapıyorum. Yani aslında Düzce usulü; )
Malzemeler:
● 2 su bardağı kısırlık bulgur
● 1 baş soğan
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● 2 kaşık biber salçasi
● 4-5 dal taze soğan
● bir tutam maydanoz
● 1 domates
● 2 sivri biber
● arzu edenler için birkaç yaprak ince doğranmış marul
● tuz, karabiber, pul biber, nane, reyhan
● 1 limon, 2 kaşık nar ekşisi
● 1 baş soğan
● 1 çay bardağı sıvıyağ
● 2 kaşık biber salçasi
● 4-5 dal taze soğan
● bir tutam maydanoz
● 1 domates
● 2 sivri biber
● arzu edenler için birkaç yaprak ince doğranmış marul
● tuz, karabiber, pul biber, nane, reyhan
● 1 limon, 2 kaşık nar ekşisi
Yapılışı :
1. Sıvıyağı bir tencereye alıp kızdıralim küçük doğranmış soğanları koyup kavuralım. Bu arada tuz hariç bütün baharatlarida katıp kavurmaya devam edelim en son biber salçasinida koyalım. Bulgurumuzuda tencereye koydukdan sonra 2.5 su bardağı su ile tuzunu ekleyerek kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra tencereyi kenara alıp kapağı kapalı şekilde yarım saat bekletin.
2. Bu arada kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayın bir kaba alın.
3. Soğuyan bulguru yeşilliklerin içine katın ve içine 1 limonun suyla nar ekşisinide ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun...
2. Bu arada kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayın bir kaba alın.
3. Soğuyan bulguru yeşilliklerin içine katın ve içine 1 limonun suyla nar ekşisinide ekleyip karıştırın ve servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder